Cupcake butik: Fondant alá kenhető krém recept

2013. március 6., szerda

Fondant alá kenhető krém recept

Tényleg finom vajkrém recept!

Egy régi füzetembe akadtam rá erre a receptre, amit mostanában - a bevált csokis ganache miatt - hanyagoltam a torták bevonásánál. Ha nem csokis tölteléket teszek a tortába, hanem valami nagyon tejszíneset, vagy pudingosat, ami nem jó a fondant alá, mert "megizzad" tőle, és nem lesz szép, akkor én ezt a krémet használom:
  • 20dkg porcukor
  • 2 ek víz
  • 2 ek tej
  • 20dkg puha vaj vagy margarin
  • 3 tojás
  • 1,5 ek liszt
  • rum, vanília vagy mandula aroma
A vajat robotgéppel kihabosítom. A többi hozzávalót egy vastag aljú edényben összekeverem kézi habverővel, majd sűrű péppé főzöm. Hagyom pöfögni párat, majd leveszem. Kevés vízben hűtőfürdőbe teszem az edényt, hogy hamarabb kihűljön.
Összekeverem a kihabosított margarinnal, és kívűlről bekenem vele a tortát, szépen elsimogatom, majd beteszem a hűtőbe pár órára. Ezután jöhet rá a fondant, vagy marcipán.
(kb. 24cm-es, 8cm magas) tortára elég.

Vajkrémmel bekent torta - Fondant alá


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése