Tényleg finom vajkrém recept!
Egy régi füzetembe akadtam rá erre a receptre, amit mostanában - a bevált csokis ganache miatt - hanyagoltam a torták bevonásánál. Ha nem csokis tölteléket teszek a tortába, hanem valami nagyon tejszíneset, vagy pudingosat, ami nem jó a fondant alá, mert "megizzad" tőle, és nem lesz szép, akkor én ezt a krémet használom:
- 20dkg porcukor
- 2 ek víz
- 2 ek tej
- 20dkg puha vaj vagy margarin
- 3 tojás
- 1,5 ek liszt
- rum, vanília vagy mandula aroma
Összekeverem a kihabosított margarinnal, és kívűlről bekenem vele a tortát, szépen elsimogatom, majd beteszem a hűtőbe pár órára. Ezután jöhet rá a fondant, vagy marcipán.
(kb. 24cm-es, 8cm magas) tortára elég.
Vajkrémmel bekent torta - Fondant alá |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése