Cupcake butik: Cake Pop őrület

Cake Pop őrület

Fehércsokis Oreo keksz (Oreo pop) - változtatás a receptben

 

Tavaszi színben az Oreo pop-ok

A minap, mikor nekiálltam Oreo Pop-ot (Oreo sütinyalóka) gyártani, elgondolkodtam valamin.. Minek is vagdalom ketté a kekszeket, mikor tudvalevő, hogy minden 5-ik darabnál "selejt" keletkezik?? Erre jött egy gondolat, hogy mi lenne, ha csak így, ahogy van, beledugnám óvatosan a sütinyalóka pálcikát (vagy hurkapálcikát). Igen ám, de a krém keménysége miatt ez nem jöhetett össze (plussz 1 selejt..:)), így beraktam a mikróba 5db-ot, kb 10 másodpercre, hogy kicsit megpuhuljon a krémréteg. Nekigyürkőztem újra, és lássatok csodát, a pálcikám gyönyörűen bebújt a két keksz közé. Azért itt sem árt az óvatosság ám! :) De törés nem volt, és a macera is kevesebb. A gőz felett felolvasztott fehércsokiba belemártottam a pálcikát, és benyomtam a korábbi lyukba.  Persze ezután ugyanúgy mennek a fagyasztóba kicsit lehűlni, mint a Cake pop golyók. 
Így az Oreo Pop-okat mostantól a következő recepttel készítem, íme a képek:


Hozzávalók az Oreo Pop elkészítéséhez

Lyukat csinálok a pálcikával a mikrótól megpuhult krémbe

A pálcikát belemártom a felolvasztott fehércsokiba, és belenyomom a lyukba

Kész a pálcikázás, mehetnek a nyalókák a fagyasztóba!

Fehércsokiba bártott Oreo Pop zöld curdíszben

Fehércsokis Oreo pop színes cukorkákba mártva, némi csillogással
Rózsaszínűre színezett cukor, és némi csillogás

 

Elkészített Oreo Pops - Oreo keksznyalóka recept

A hétvégén gyorsan kellett valami finomság a vendégeknek. Volt itthon "véletlenül" Oreo keksz, amit az Aldiban vásároltunk. Fehércsokiból hegyek vannak itthon :), ezért gondoltam gyorsan összedobok egy-két Oreo sütinyalókát. Hát a gyorsan-ból az lett, hogy kb. 1 órát pepecseltem velük.. De a végeredmény végül is jó lett, mindenki odáig volt érte! :)
A következő képsorozat mutatja, hogy is készültek az Oreo sütinyalókák. Egy nagyon fontos dolog van, amire felhívom a figyelmedet. Nekem sajnos csak az utolsó pár darabnál ugrott be, miután nem akart a fehércsoki megtapadni a kekszen, hogy miért is nem tettem be a fagyasztóba a már pálcikás kekszeket??? :) Te ne kövesd el ezt a hibát, miután beleragasztottad a pálcikát a krémbe (némi fehér csokit is rakhatsz a keksz nem krémes felébe), tedd be a fagyasztóba minimum 15-20 percre. Így eléggé lehűlnek, és jobban rátapad a fehércsoki. A kész Oreo Popnak sem árt, ha a hűtőbe rakod, így biztosan nem folyik le róla a csoki!


Aldiban vásárolt Oreo kekszek

Óvatosan vágd ketté a kekszet

A szétválasztott Oreo kekszek

Akad amelyik majd eltörik, de ezt a fehércsokival visszaragaszthatod

Csinálj a pálcikáddal lyukat a krémbe (eme kép forrás: easybaked.net)
Mártsd bele a pálcikádat a csokiba, nyomd bele a krémbe, és tedd vissza rá a nem krémes felét. Én egy kicsit ezt a felét is bekentem csokival, így biztosra mentem :)
(ez a kép forrása: easybaked.net)
Oreo-k fehércsokiba mártogatása (ezen a képen nem én vagyok, mert elfelejtettem lefotózni :) Forrás: mazelmoments.com)


A kész Oreo pop - Oreo sütinyalókák


Pöttyös Cake Pop-os torta képekben :)

Kíváncsiak vagytok, hogy készül ez  pöttyös torta?? 

(Forrás:easybaked.net)

Cake pop torta




Készíts piskótát a szokásos módon. Töltsd bele a fele adag tojáshabot a tortaformába, majd az előre elkészített Cake Pop golyókat helyezd rá a habra. Ezután öntsd rá a maradék masszát, és már mehet is a sütőbe. HA több emeletet szeretnél, süsd meg kétszer vagy háromszor, attól függ mennyi időd és kedved van :) Töltsd meg és vond be a tortát kedved szerint :) 
Ti is kipróbáljátok?
Assembling a Polka Dot Cake
Készíts színezett (ételfestékkel) Cake Pop golyókat, és helyezd a habra
Ready to bake!
Fedd be a maradék tojáshabbal







Polka Dot Cake!!!!!
Díszítsd kedved szerint
 


Az első Cake Pop-ok a konyhámban :)


Íme elkészültek a pop cake-ek, a sütinyalókák :) ISTENI FINOMAK lettek! Mind a lányok mind apa alig bírta abbahagyni :)
Recept, ahogy én készítettem 30db-ra:

  1. 4 tojásból kakaós piskóta, melyet egy kb. 20x30-as kis tepsibe, próbaképpen
  2.  Krém:
  • 200g natúr krémsajt, 
  • 90g lágy vaj/margarin, 
  • 200g porcukor, 
  • 1 teáskanál vanília aroma. 
A díszítéshez:
  • 200g fehércsoki gőz felett felolvasztva (fehércsokiról mellékeltem képet, az ALDI-ban vettem)
  • 3 evőkanál olaj 

A krémsajtot a lágy vajjal kikevertem, majd hozzáadtam a porcukrot, és végül a vanília aromát
  1. A piskótát összetörtem, és ezzel a krémmel összegyúrtam, majd mint ahogy a képek is mutatják, fagyikanál segítségével gombócokat formáltam
  2. Betettem a fagyasztóba a 30 golyót kb. 1 órára, majd jött a díszítés
  3. Miután a fehér sokit felolvasztottam, hozzákevertem 3 evőkanál olajat.

Készítettem pár fotót a készítés során. Próbáljátok ki, ha meg akartok lepni valakit! Le fog esni az álla :)

Megjegyzés:
  • Időigényes mulatság, nekem körülbelül 4 órámba telt míg végeztem vele.. Igaz mivel a picur is "besegített" ez kissé lelassította a folyamatot, de számítsatok rá, hogy ennyi idő nagyjából kell.
  • Mikor beteszitek a fagyasztóba dermedni, ami lehet 10 perc, vagy akár 1 óra, azután ne vedd ki minden egyszerre, mert mire a végére értem, az utolsó 10 darab le akart esni a pálcikáról, így vissza kellett tennem hűlni
Csokis piskótám :)

A krémsajt

A piskótám összetörve

Az összetört piskótám szétmorzsolva

Piskóta és a krém találkozása

Segítségemre volt a fagyiskanál

Ez a fehércsokit használtam

A gőz felett felolvasztott fehércsokim

A kész gombócok - irány a fagyasztó!

Díszítés előkészítve

..egy szál félkész Cake pop

A kész Cake Pop-ok - sütinyalókák





Forrás:Pinterest.com

A Cake pop csakúgy mint a Cupcake - avagy a díszített, töltött muffin Amerikából jön. Ezek a kézzel készült, kívánatos kis sütinyalókák bármilyen alkalomhoz illően gyönyörűen dekorálhatók. Legyen az szülinapi gyerekzsúr, vagy egy céges party, karácsony vagy húsvét.
Az elkészítése időigényes, de megéri :)

Mire lesz szükséged? Íme:
  • 1 lap kakaós piskóta (vagy bármilyen ízesítésű)
  • bármilyen krém például csokis ganache, krémsajtos krém, ízesített vajkrém stb
  • olvasztott fehér vagy tej vagy étcsoki
  • díszítésnek cukorgyöngy, cukordísz, fondant a fantáziád szab határt!
Miután megsült a piskótalap, robotgéppel törd össze. Aztán jöhet hozzá a krém, annyi, hogy golyókat tudj formálni belőle. Műanyag pálcikára húzod, rányomkodod, és hagyod a hűtőben egy kicsit megszikkadni.
Majd felolvasztod a csokit, és belemártogatod a popcake-eket. Díszítsd ízlésed és fantáziád szerint!!

 Segítségül egy video, angol nyelven. Egyelőre ;)
(forrás: Youtube.com)

Szép napot!


1 megjegyzés:

  1. Különböző oldalak azt írják, érdemes megvenni a Chocolate Melts-et (pl. Desszertmester.hu), mert egész más állagú, mint egy sima csokoládé. Tapasztalatom szerint sima étcsokival is jól működik..

    VálaszTörlés