Cupcake butik: Keksz dekoráció - tavaszi ötletek

2013. március 11., hétfő

Keksz dekoráció - tavaszi ötletek

Dekoráció tojásfára, Húsvétra

Nagyon várjuk már a tavaszt, s ha már tavasz, akkor természetesen Húsvét! Mivel még tortát sütni korán van, az Oreo keksznyalóka most fogyott el, ezért jutottam a gyorsan elkészíthető kekszre. A keksz díszítése vesz el igazán több időt, a tészta legyúrása, kiszaggatása illetve a sütés nem tart sokáig :)
6 éves lányom is részt vett a "munkálatokban", így az egyik kép az ő keze munkáját dícséri.
A keksz dekoráció témában igazán Marian ihletett Sweetopia-ból.. Desszertdíszítésben a példaképeim egyike. Az Ő kekszei gyönyörűségesek, szinte megszólalnak. Nekem még van mit gyakorolni :)

A süti receptjét most az ő leírása alapján készítettem, némi változtatással. Amint látjátok a mennyiségekből, ez egy jó nagy adag, én is a felét lefagyasztottam, ahogy fogy, biztos, hogy Húsvét előtt még elő fog kerülni a hűtőszekrényből ;)

Hozzávalók:
  • 560g (sótlan) vaj - én RAMA-t használtam
  • 420g cukor
  • 2 nagy tojás
  • 3 teáskanál vanília aroma
  • 1 kg liszt
  • 1 tk só
Az elektromos mixerbe a dagasztó kanalakat rakom bele. A vajat a cukorral kikeverem alacsony, vagy közepes fokozaton, kb 1 percig.  Hozzáadom a tojásokat egyesével, lassan. Jöhet a vanília aroma. A liszt és a só keverékét is fokozatosan adagolom hozzá. Ha már nem bírja a géped, egyszerűen öntsd ki egy  deszkára, és kézzel folytasd. Itt még fel fog venni némi lisztet, hogy összeálljon.Aztán mehet be a hűtőbe pár órára, vagy ha van időd, egy éjszakára is. Mint említettem, ez elég nagy adag, így ha nem használod fel mindent, a többit le lehet fagyasztani.

linzer tészta befóliázva


Előveszem, és kinyújtom, nem túl vékonyra, ha díszíteni akarom! Olyan 4-5mm-es legyen, hogy bele lehessen harapni, és meg lehessen fogni rendesen. Mivel Húsvét közeleg, tavaszi és húsvéti szaggatóval készítettük a formákat, lányok is segítettek :) Nem tudom miért, a linzer tésztánál mindig ott sürögnek a közelben ;) Ezután újra bementek a hűtőbe, kb 10 percre, csak hogy épp megcsípi a hideg.

Kisült keksz ruhácska

180°C-on kb 8-10 percig sütjük. Kihűtés után Royal Icingal díszítettük.

Némelyiket már sütés előtt átszúrtam egy gyufaszállal, és bent is tartottam sütés közben is, ezek majd a tojásfára kerülnek.. először.. ;)
A kekszek feldíszítve


Tavaszi kacsás keksz virággal

Pillangós kekszek
Szív alakú kekszek
Nyuszi kekszek
Kacsa keksz a tojásfára
Emma kekszei :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése