Főzött krémes csokis cupcake
 |
Csokoládés cupcake
|
Ma egy újabb cupcake kupakot osztok meg veletek. Csokoládés főzött krémet utoljára talán az általunk csak "6 lapos" sütinek hívott finomsághoz készítettem, s ez nem mostanában volt. A receptfüzetemet lapozgatva, és anyukámmal történt egyeztetés követve gondoltam, ezt is kipróbálom, hogy válik be, mint cupcake krém. A család mindig a tesztalany, és hát lehet, hogy néha elfogultak, de ez most tényleg imádták :) ..aminek persze én örülök a legjobban.
A cupcake alapja, azaz a muffin ugyanaz volt, mint a citrusos cupcake.
A krém receptje tehát:
Hozzávalók:
- 10dkg liszt
- 1 l tej
- 3 ek kakaópor
- 250g vaj
- 7 ek cukor
- 1 ek vanília aroma
A lisztet és a kakaóport elkeverem, majd hozzáöntöm a tejet, és sűrű krémmé főzöm. Hagyom kihűlni. A vajat és a cukrot elektromos mixerrel habosra keverem, majd a kihűlt csokis krémhez öntöm. Az a jó, ha a krémek közel egyforma hőmérsékletűek. Beteszem a hűtőbe, picit hagyom hűlni, majd megtöltöm vele a muffint. (korábbi receptben már írtam, hogy a muffin közepéből kanállal kiveszek egy jókora darabot, és a "lyukba" is teszek krémet, így finomabb) Jelen esetben nem habzsákból nyomtam a tetejére, hanem késsel egyengettem el, és a szélére színes cukorkákat szórtam.
 |
Cupcake papír díszben |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése