Hogy készül a fondant otthon, pillecukorból (Marshmallow)
Ha nem tudsz rendelni, vagy venni fondantot, vagy marcipánt, van egy módszer, amivel gyorsan, otthon is elkészítheted.Hozzávalók:
- 30dkg fehér vagy színes pillecukor
- 35-40 dkg átszitált porcukor (lehet, hogy több kell, legyen kéznél!)
- 2 ek víz
- sütőmargarin az edény kikenéséhez, és a kezedre :)
- keményítő a gyúráshoz (de ha nincs otthon, használhatsz helyette porcukrot)
Kiveszem a mikróból, és hozzáadom az átszitált porcukor 3/4 részét, a fakanállal keverem, majd ha már nem olyan meleg, lerakom a fakanalat, és kézzel kezdem gyúrni, fokozatosan adagolva hozzá a porcukrot, míg nem összeáll egy tömbbe az anyagunk. (mintha tészta lenne)
Fontos megjegyeznem, hogy nagyon ragacsos munka, így aki idegenkedik tőle, inkább bele se kezdjen :) De azért hamar készen van, és tényleg klassz nyújtható, formázható anyag lesz belőle!
Ha színezni szeretnéd, ételfestékkel ezt megteheted.
Ha nem használod fel azonnal, légmentesen, folpackba csomagolva tedd el, különben kiszárad! Ha újra előveszed, pár másodpercre dobd be a mikróba, és könnyebb dolgozni vele.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése