Cupcake butik: Répatorta és cake pop megint :)

2013. január 26., szombat

Répatorta és cake pop megint :)

 Répatorta és cake pop megint :)



Répatortás sütinyalóka és torta

 A mai feladat, egy répatorta volt..   megrendelésre. Még soha nem készítettem. Gondoltam mi az nekem, reszelt répa, liszt, tojás stb.. megcsinálom! ..és mégis kifogott rajtam. A recept, ami alapján készítettem, nem igazán volt jó a hozzávalók arányait illetően. Az ízével nem volt gond, de sajnos a kisebbik kapcsos tortaformába tettem a tésztát, és egyszerűen nem akart megsülni. Kb 40 percig kellet sütnöm, holott egy videóban láttam, 20 perc elég neki. Így mondhatom, elsőre nem sikerült :( Így nekifogtam még egynek :) Másodszor már javítottam az arányokon, és a nagyobb tortaformába tettem. Ez esetben minden flottul ment, és a végén szuper répatorta lett, bevonva krémsajtkrémmel, és pici fondant répákkal díszítve :)
A maradékból sütinyalóka lett, fehércsokiba és cukorgyöngyökbe mártva.

A bevált recept tehát:

A tésztához:
  •  30 dkg liszt
  • 3 tojás
  • 25-30 dkg reszelt sárgarépa
  • 1,5 dl napraforgó olaj
  • 25 dkg porcukor
  • 1 evőkanál vaníliaaroma (vagy 1 vanillincukor)
  • kis fahéj (1 evőkanál)
  • 1 cs sütőpor
Megjegyzés: Jelezte valaki, hogy nagyon púpos lett a tortája. Tipp: felezd meg a hozzávalókat, vagy két külön formában süsd meg! 
A mázhoz:
  • 200g krémsajt
  • 50g LÁGY vaj, vagy margarin
  •  200g porcukor
  • 1 teáskanál vanília aroma
A tésztához a lisztet, a sütőport és a kis fahéjat összekeverjük egy tálban. A tojásokat 2 percig keverjük elektromos habverővel, majd hozzáadjuk a porcukrot. Kb 5-6 percig verjük. Majd jöhet hozzá a vaníliaaroma. Alacsony fokozaton keverve hozzáadjuk az olajat.  Összekeverjük, és jöhet hozzá a lisztes keverék. Ezután beletesszük a reszelt sárgarépát, fakanállal összekeverjük. Beleöntjük a tortaformába: 24cm-es.
180°C-ra előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük, végezzünk tűpróbát.

A mázhoz a vajat kikeverjük, majd hozzáadva a krémsajtot tovább keverjük. Figyeljünk arra, hogy mindegyik szobahőmérsékletű legyen!! Pár percig keverjük, majd hozzáadjuk a porcukrot, megint keverés, és végül a vanília aromát. Ezzel bevonjuk a kisült répatortát. Isteni finom! ;)

Megjegyzés: Jelezte valaki, hogy nagyon púpos lett a torta. Tipp: felezd meg a hozzávalókat, vagy két külön formában süsd meg! 



6 megjegyzés:

  1. Szia Marika!
    Megcsináltam! :-)
    Az íze isteni, de ronda púpos lett, a harmadát le kellene vágni.:-(
    Az eddigi legfinomabb tészta:-)
    Zs

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :-( Ó Zsuzsi, egyik szemem sír, a másik nevet.. Véletlenül nem légkeverésen sütötted?? A forma 24cm-es volt, nem kisebb?? Mikor először csináltam, kicsit nekem is púpos volt, de kisülés után fejre állítottam, úgy hagytam kihűlni, s én is körbevagdostam, abból lett a Cake Pop :). De legalább az állaga ízlett..
      HA még van kedved vele kísérletezni, akkor legközelebb felezd meg a hozzávalókat, vagy 2 részben süsd meg, és tedd egymás fölé. Mellékelek egy videót, mire gondolok.

      Törlés
  2. De jó, köszi Marika!
    Megint meg fogom csinálni! A forma sajnos 23as:-( Próbáltam keresni 24est, de nem volt. Majd megsütöm két részletben!
    A lányom két kézzel tömi magába! :-)
    A sütő nem légkeveréses, pedig azt hittem először, hogy biztosan az a baj, hogy nem légkeveréses.

    Zsuzsi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :) El tudom képzelni, ahogy eszi :) Az enyémek is imádták! Zsuzsi, ne keresd a 24-es formát, annyit nem ér az egész, inkább tényleg érdemes 2 részben sütni vagy fél adagot..
      Szívesen, és puszi a csajszinak! :)
      M

      Törlés
  3. 2. verzió, két részben sütve elkészült, tökéletes lett, és a vendégek befalták:-)

    VálaszTörlés
  4. Zsuzsi, el sem hiszed, hogy mennyire jó ezt hallani! :) Nagyon örülök! Egészségetekre!!!! Puszi

    VálaszTörlés