Cupcake butik: Hogy készül a Micimackó torta - How to make a Winnie the Pooh cake

2013. február 23., szombat

Hogy készül a Micimackó torta - How to make a Winnie the Pooh cake

 Micimackó torta elkészítése képekkel



Most megosztom veletek, hogy készült el a Micimackó tortám, lépésről lépésre. Remélem sikerül követni :) A torta alapja sima piskóta, mérete kb 30x40cm.
Túrókrém:
  • 500g túró összetörve
  • 500ml Hulala
  • 1 citrom leve és héja
  • 1 kanál vaníliaaroma (lehet vanília cukor is)
A krémhez a tejszínhabot jó keményre felvertem, hozzáadtam az aromát és a citrom levét és héját. Óvatosan hozzákevertem a túrót.
A piskóta lapból kivágtam a micimackó fejet. Ez az első lépés. Elvágtam vízszintesen két részbe, és betöltöttem a túrókrémmel, jó vastagon. Kívülről is ugyanezzel a krémmel kentem be, kétszer, azaz az első kenés után is, és a második után is a hűtőben pihizett a mackó :) Eközben megszíneztem a fehér fondantot, és elkészítettem a szemét, száját, fekete és rózsaszínű fondantból.A már eléggé megdermedt krémre ráborítottam a fondantot és a kiegészítőket ráragasztgattam. És kész is a Micimackó fej :)

Winnie the Pooh cake


Micimackó fej bekenve egy réteg túrós krémmel
Micimackó fej a második túrós krémmel is bekenve


Fehér fondant színezése narancssárga festékkel


Íme a Micimackó színű fondant :)


Micimackó fej beborítása a színes fondanttal


Mosolygós Micimackó - Winnie the Pooh





7 megjegyzés:

  1. Szuper lett, gratulálok ;) Lehet, majd én is megpróbálom, bár ilyen fondant dolgokban nem vagyok otthon. De tuti örülnének neki a fiaim ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! :) Fondantot tudsz rendelni pl. a http://www.tortissimo.hu/ oldalról vagy a desszertmester.hu -ról. Olyan, mintha gyurmáznál ;) De otthon is elkészítheted, felteszem majd, hogy hogyan, miből lehet torta burkolómasszát készíteni.

      Törlés
  2. Szia,

    nagyon jól néz ki. :-) A füleknél nem gyűrődött a fondant? Egyszerű volt elsimítani? Most szombaton szeretnék ilyet készíteni, ezért kérdezem, mennyi szenvedésre számítsak. :-))
    Nagyon köszi előre is a válaszod.
    Ingeborg

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! Köszönöm! :) Nem gyűrődött sehol a fondantom, elég puha volt, úgyhogy könnyen rá tudtam tenni :) Összességében nem volt nehéz elkészíteni, úgyhogy merem ajánlani, én sem vagyok cukrász.. :-) Sok sikert!
      Szép napot!
      Cupcake butik

      Törlés
  3. Szia,

    nagyon köszönöm a választ, ma este fogom megcsinálni, majd megírom milyen lett. :-)
    Ingeborg

    VálaszTörlés
  4. Csak egy aprocska tanacs legkozelebb probald meg az orrat egy kicsit kiemelni es sokkal szebb lesz h nemileg terbeli az arc

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm a tanácsot, legközelebb megpróbálom.

      Törlés