Cupcake butik: Bevált Cupcake recept

2013. február 6., szerda

Bevált Cupcake recept

Cupcake alaptészta, és cupcake krém


Akkor ahogy ígértem, a mai napon jöhet a tegnap elkészült Cupcake-ek egyik receptje, amit a tanfolyamról hoztam. Jók voltak a visszajelzések, így örömmel osztom meg ezt is veletek, próbáljátok ki!


Tehát csokis alaptészta (kb. 14 db-hoz)



  • 160 g liszt
  • 30 g kakaópor
  • 150 g kristálycukor
  • 2 tk sütőpor
  • 200 ml tej + fél teáskanál ecet vagy citromlé
  • 100 ml olaj
  • 2 db tojás


A tejhez hozzáadjuk az ecetet vagy a citromlevet, majd hagyjuk pihenni 4-5 percet (legjobb, ha egy mérőedényben teszed bele, mert ebből öntöd majd a formákba)
A száraz hozzávalókat összekeverjük egy másik edényben.
A tejhez öntjük a nedves hozzávalókat, azaz az olajat, és a 2 egész tojást. A folyadék 2/3-át hozzáadjuk a lisztes keverékhez, majd robotgéppel folyamatosan keverve a többit is belekeverjük.
Egy mérőedény segítségével a papírkapszlikat kb. 2/3-ig (lehet kevesebbet is, attól függ muffin marad e belőle, vagy cupcake lesz :) )megtöltjük, a tésztát 170C-ra előmelegített (nem légkeveréses) sütőben kb. 20 percig (tűpróba!) sütjük.


Csokis cupcake krém recept:

  • 200g vaj (szobahőmérékletű)
  • 250g krémsajt (lehet Mascarpone vagy más krémsajt)
    (szobahőmérsékletű)
  • 300g porcukor
  • 200g étcsoki
A vajat kicsit kihabosítjuk, majd a krémsajttal tovább keverjük. Szép krémes állagot kell kapnunk, de ha mégsem így van, akkor dobd be kb 10 másodpercre a mikróba, utána már nem lesz gond!  Jöhet hozzá a porcukor, tovább keverjük. Eközben a csokit gőz felett felolvasztjuk, majd picit hagyjuk hűlni. Hozzákeverjük a krémhez, és mehet a habzsákba, na meg a cupcake tetejére :) Sok sikert!


Csokis Valentin napi Cupcake fondant szívvel

 

6 megjegyzés:

  1. Nem szeretem a tömény vajkrémet, ezért van hozzá a krémsajt. A legtöbb receptben sima vajkrém-porcukor plussz valami ízesítést találtam.. Úgyhogy ezeket próbálom felturbózni :)

    VálaszTörlés
  2. De jó, akkor ez lesz a következő:-)

    VálaszTörlés
  3. Remélem Zsuzsi ezzel elsőre elégedett leszel! :) Nekem nagyon ízlett, meg a visszajelzések is jók voltak.

    VálaszTörlés
  4. ..és még annyit, hogy nekem utóljára valamiért összeveszett a vaj és a Mascarpone. Ha épp most láttok neki a kipróbálásnak, akkor először keverjétek ki a vajat a porcukorral, és csak utána jöjjön a krémsajt és az olvasztott csoki! Remélem így már nem lesz gond vele.

    VálaszTörlés
  5. Ma találtam egy olyan recepet, ahol nem használtak vajat, csak mascarpone, olvasztott csoki és némi ízlés szerinti fahéj, szerecsendió. Holnap megpróbálom, működik e így is, mert az fantasztikus lenne, ha nem kellene a vaj!! Majd jövök az infóval, milyen lett :)

    VálaszTörlés
  6. A hűtőmben volt még egy kis csokis ganache, így a fent említett csokis krémet ezzel készítettem el, azaz kevertem össze némi mascarpone-val.. nem kellett volna. A ganache jó állagú volt, jobban jártam volna, ha csak ezt teszem a muffinokra.. Így is rákerültek, de nem maradt rajta szépen, így nem javaslom ezt az összetételt. Nem kell sok idő, kipróbálom a fentit változtatás nélkül, és jövök majd az infóval! :) Addig is szép jó éjszakát!

    VálaszTörlés